TOSBOX - Ervaar wanneer taal niet je ding is
TOSBOX is ontstaan vanuit het afstudeeronderzoek. Haar onderzoek richtte zich op jongeren die zijn opgegroeid met een taalzwakte of taalontwikkelingsstoornis. 

Als kind werd Robin ook gediagnosticeerd met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Waarbij ze tot de dag van vandaag tegen problemen aanloopt, mensen merken vaak niet op wanneer iemand TOS heeft. Voornamelijk omdat niemand weet wat het is of dat het überhaupt bestaat . Net als meer mensen die hun hele leven worstelen met hun taalzwakte. Wat gevolgen heeft voor je eigen ontwikkeling en welzijn, je schoolopleiding en je professionele carrière. Daarom is het belangrijk om TOS meer onder de aandacht te brengen, zodat de stoornis minder mysterieus wordt en het leven van de vele kinderen, jongeren en volwassenen die TOS hebben, gemakkelijker zal worden. 

Doormiddel van informatie-ontwerp en social design deze mensen met TOS een stem geven, dit vormt de basis van dit project. Tijdens dit onderzoek zocht Robin naar een manier om TOS the visualiseren, wat TOS inhoud en hoe het aanvoelt. Dit deed ze door spelletjes te ontwerpen en dit uiteindelijk te bundelen tot de TOSBOX. 

Robin wilt met haar werk iets kunnen betekenen voor anderen. Met waardevolle steun van mensen om haar heen is dit project verder ontwikkeld en inzetbaar gemaakt voor een bredere doelgroep. Wil je de spelletjes spelen of meer te weten komen over TOS ga dan naar www.tosbox.nl
Back to Top