Hallo! Mijn naam is Robin Pieper, onderzoekende grafisch ontwerper werkzaam in het Westland. Mijn werk focust zich op sociaal- en informatieontwerp met een grote interesse in maatschappelijke onderwerpen.
Ik ben een net afgestudeerde student graphic design aan de Willem de Kooning Academie. Tijdens mijn studie ben ik gespecialiseerd in de richting Social - Powerplay. Ik ben een luisterend oor en kijk verder dan mijn eigen neus lang is, werk graag zelfstandig maar kan ook goed een kritisch aandeel vormen binnen een groep. 
Binnen mijn ontwerpen ben ik op zoek naar het spanningsveld tussen ervaring en informeren. Een ontwerp ontstaat voor mij vanuit onderzoek waarbinnen ik experimenteer met het zoeken naar de juiste vorm. Soms is dat een grafisch ontwerp, een digitaal project of een ruimtelijk object.
Ontwerpen doe ik het liefst rond maatschappelijke thema’s. Ik haal er energie uit als ik door middel van onderzoek en ontwerp iets kan bijdragen aan de samenleving en de omgeving waarin we leven. Samenwerken en samen werkend staan daar mee verbonden voor mij.
Mijn werk komt voort uit het onderzoek naar mijn eigen interesses, door te onderzoeken hoe bestaande concepten anders gerepresenteerd, beschreven of aanschouwd kunnen worden, streef ik ernaar de kijker te verrassen en nieuw inzicht te geven. 
Tschüss!